keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Uusi vuosi

Uusi vuosi raketteineen sujui Milolta ihan kohtalaisen hyvin ilman suurempia säikkymisiä. Vietimme uutta vuotta kaveriporukalla yhden ystävämme kotona, jonne Milokin oli tervetullut. Sisällä ollessaan Milo ei välittänyt ulkona paukahtelevista raketeista mitään, eikä se ulkonakaan reagoinut kauempaa kuuluviin raketteihin. Luotimme tämän perusteella ehkä liikaakiin siihen, ettei Milo raketteja säiky, ja otimme sen mukaamme ulos keskiyöllä, kun kaverimme ampuivat omat rakettinsa. Katselimme Milon kanssa vähän kauempaa, mutta kyllähän se niitä säikkyi, kun se näki ja kuuli niiden suhahtavan ilmaan ja räjähtävän suoraan yläpuolella. Pelko ei kuitenkaan jäänyt millään tavalla päälle, vaan sisällä Milo oli taas oma leikkisä itsensä, joskin melko väsynyt. Jää nähtäväksi, onko seuraava uusi vuosi Milon kannalta helpompi vai vaikeampi!


Vuoden toisena päivänä kävimme Mustissa ja Mirrissä etsimässä Milolle uutta kaulapantaa, hihnaa ja valjaita, kun edelliset alkoivat tuntua kovin pentumaisilta ja pieniltä. Uusi leveä nahkapanta ja edellistä hihnaa pidempi nahkahihna löytyivät, mutta valjaita ei. Milolle on todella vaikeaa löytää sopivia valjaita, kun se on noin pitkulaisen mallinen. Joko valjaat nousevat edestä kaulalle, ovat kainaloissa kiinni tai eivät muuten vain istu hyvin. Lisäksi Milo on jotenkin hassun kokoinen, sillä pienempi koko on sille aivan liian pieni ja siitä yhtä suurempi koko aivan liian iso. Uudet valjaat aion sille joka tapauksessa jostakin metsästää, koska ovathan ne käytössä paljon mukavammat kuin panta. Milo ainakin tuntuu pitävän valjaista enemmän kuin pannasta, kun hihnakaan ei koko ajan sotkeudu matalan koiran jalkoihin. Lisäksi valjaat ovat mielestäni turvallisemmat kuin panta siinä mielessä, että kun Milo innostuksesta / uteliaisuudesta / pelästyksestä / mistä tahansa muusta syystä kiskaisee hihnassa, kiskaisu ei kohdistu pelkästään kaularankaan vaan jakautuu tasaisemmin koko rintakehän alueelle.


Ostimme Milolle jo ennen joulua kevythäkin, ja siellä olemista ja rauhoittumista olemme nyt lomalla harjoitelleet ahkerasti. Ajatuksena on ottaa häkki mukaan perjantaina alkavalle agilitykurssille ja laittaa se sinne odottamaan rauhassa omaa vuoroa. Saa nähdä miten käy. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti