sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Vuoden takaisiin tunnelmiin

Eilen tuli tasan vuosi siitä, kun Milo muutti meille. 14.5.2015 lähtiessämme ajamaan kohti Urjalaa kasvattajan luokse meillä ei ollut vielä hajuakaan kumpi pentueen uroksista lähtisi vierailun päätteeksi meidän mukaamme. Autossa ompelin vielä viimeisiä pistoja Ossin vanhasta hupparista tuunaamaani koiranpetiin, joka oli 7-viikkoiselle Milolle vielä aivan liian iso. Kotona oli siivottu, otettu matot lattiasta, piilotettu sähköjohdot, asetettu sanomalehdet paikoilleen ja tehty tilaa uuden asukkaan tavaroille. Olimme valmiit ottamaan uuden perheenjäsenen avosylin vastaan.

Kasvattajan luokse saapuessamme meitä vastaan taapersi kolme pientä mutta pippurista heelerin alkua. Ihan ensimmäisenä meidän syliin yritti kiivetä Milo, jonka kutsumanimi oli silloin vielä Ulbert. Milon veli jäi mieleen ihan erityisen terävistä naskalihampaista, joita se tykkäsi ahkerasti käyttää meihin. Milon sisko oli tottakai myös ihastuttava tapaus, mutta enemmän huomiota tuli kiinnitettyä veljeksiin, joiden välillä meidän oli tarkoitus tehdä valintamme. Yhdessä kasvattajan kanssa päädyimme siihen, että Ulbert muuttaa meille. Olimme jo kotona päättäneet kutsua pentuamme Miloksi, ja uusi nimi tuntuikin välittömästi sopivan Ulbertille kuin nenä päähän.

Paperit allekirjoitettuamme lähdimme epätodellisilla fiiliksillä mutta onnellisina ajamaan pienen koiranpentumme kanssa kotia kohti. Lähes koko matkan Milo nukkui sikeästi sylissäni pyyhkeen päällä. Loppumatkasta alkoi surkea piipitys, joka kyllä onneksi helpotti ulos autosta päästessämme. Ensimmäisenä Milo pääsi nuuskimaan takapihan, jonka jälkeen veimme sen sisälle sen uuteen kotiin. Aluksi se ei uskaltanut lähteä jaloistamme minnekään, mutta pikkuhiljaa se uskaltautui kauemmaksi ja kauemmaksi tutkimaan paikkoja. Saimme kasvattajalta mukaan pienen punaisen viltin ja ankkavinkulelun, jotka toimivat Milon lohtuna ja turvana ensimmäisinä päivinä ja jotka ovat molemmat käytössä edelleen, joskin enemmän riepoteltavina ja revittävinä kuin tukena ja turvana.

© Iida Lähdekorpi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti